Wrażliwość na gluten

Czasem skorzystanie z rad dietetyka to optymalne rozwiązanie. Czemu? Bo na świecie pojawia się wiele mitów, jakie dotyczą jedzenia. Chociażby mit odnośnie do glutenu. Sporo osób uważa, że gluten jest szkodliwy. Faktycznie, jest – kłopot polega na tym, że tylko dla niektórych ludzi. Towary mleczne również są szkodliwe dla alergików. Właśnie dlatego przed przemianami żywieniowymi wypada zwrócić się po wskazówkę do dietetyka, który zaleca różne testy i sprawdza, czy nie jesteśmy alergikami. Ludziom trudno jest wybrać się do specjalisty w dziedzinie odchudzania, bowiem nie chcą się przyznać że mają jakikolwiek problem. Sami wybieramy dietę odchudzającą licząc na to, że nam się uda i, że prędko uzyskamy ładną i szczupłą postawę. Tymczasem prawda bywa gruntownie inna oraz notorycznie nie udaje nam się. Dieta odchudzająca nie funkcjonuje lub najzwyczajniej w świecie nie mamy siły na to, żeby wykorzystywać ją tak długo jak jest zapisane w jej założeniach. Największym błędem jest zastosowanie kilku typów diet, jedna po drugiej i przerywanie ich po niedługim czasie oraz wracanie do starych przyzwyczajeń żywieniowych. Dlaczego? Bowiem organizm zaczyna przyzwyczajać się do tego, że należyta ilość jedzenia zostaje mu odebrana, nie daje mu się kalorii w takiej ilości jakby pożądał oraz rozpoczyna się bronić kiedy jedynie jest ich mniej. o glutenie Ta obrona skutkuje znacznym zwolnieniem metabolizmu, przez co to co spożyjemy będzie się odkładało w organizmie ludzkim, zwłaszcza, jeżeli nagle zjemy zanadto dużo. To fundamentalny błąd odchudzających się, odpowiedniej więc rozpocząć jedną długotrwałą dietę ale nie zmieniać jej.
Zobacz filmik

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *